Sitter og ser på “Da Damene Dro” på TV2. Programmet hadde begynt da jeg slo på tv`n og ut av ruta kommer en stakkars kone, med en enda mer stakkarslig kall, som nå skal læres opp til å være alene hjemme i en alder av? Rundt 70 år, kanskje? Kona snakker sakte og kallen følger nøye med på hvor fryseboksen befinner seg, hvordan man skrur på oppvaskmaskinen og hvordan man legger klær i en vaskemaskin. Kona skal reise på ferie, må vite, og da er det viktig at ikke kallen sulter ihjel foran brødboksen i skitne underbukser.

Greit nok at kallen er gammel og at ting var annerledes før, men de neste familiene er ikke bedre stilt. Kona styrer hus og hjem i diktatorisk stil, mens kallen… Tja, han fisker og blir passet på av kone og barn. Ja, her passer også barna på far. For på Husøy er det visstnok slik. Og selv om far ikke kan passe hus og barn, og mor ikke kan snakke engelsk og er meget bekymret for om hun vil komme hjem til familieføtter som dingler i ruinene av prakthjemmet så skal hun reise på ferie. For ferie har ikke mor vært på år og dag. Hun kan da ikke forlate hjemmet. Hun har lært opp familien til å ikke kunne klare seg uten henne og han vet ikke å ta ansvar.

Er det mulig?? Jeg håper virkelig at disse familiene ikke er representative for dagens familier. For om det virkelig er slik da står det virkelig dårlig stelt til i norske hjem.

Husøy

Husøy

Tips oss hvis dette innlegget er upassende